Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че неговите футболисти "ще дадат действително всичко от себе си", за да се опитат да спечелят първа титла във Висшата лига от 2003-а година насам. Артилеристите празнуваха успех с 2:0 над Уулвърхямптън в събота, за да възвърнат самочувствието си след отпадането от Байерн в Шампионската лига и загубата от Астън Вила.

Днес на пресконференция преди утрешната отложена среща с Челси от 29-ия кръг Артета говори за важността на последните пет мача за лидерите на Висшата лига, като Арсенал е начело по голова разлика пред Ливърпул и има 1 точка повече от игралия и мач по-малко Манчестър Сити.

"Имам същото послание, че трябва да продължим да правим това, което правим и до момента. А именно да се съсредоточим върху играта. Наша задача е да подготвим добре момчетата, за да са на ниво“, каза Артета на пресконференция днес. "Да спечелим срещу Уулвс означаваше много за нас. Отново сме на страхотна позиция, след като бяхме в такава и девет месеца преди това. Наистина искаме да използваме този реален шанс за титлата и сме решени да направим това, което зависи от нас – да вдигнем трофея", продължи испанският треньор на "артилеристите".

Артета обаче се изказва с респект и за Челси, и за техния мениджър Маурисио Почетино, въпреки доста спорните резултати.

"Изпитвам огромно уважение към Челси и към Маурисиоо, защото го познавам от 23 години и му желая само най-доброто. Той е невероятен мениджър и страхотен лидер, той ще вдъхнови този клуб да ги отведе там, където искат, това е сигурно", започна Артета.

След това го попитаха дали очаква изненади от аржентинския си приятел или нещата откъм разузнаване са ясни: "Какъвто и отбор да представят, с качеството на състава си, ще бъдат добри. Те се справят много по-добре от това, за което хората говорят, и това ще бъде труден мач. Знаем, че имат цели, а и най-малкото – това все пак е едно от старите дербита тук. Победата в такова дерби дава много допълнителна енергия".

Челси все още се бори за място в Европа през следващия сезон, като "сините" изостават на три точки от шестия Нюкасъл с мач по-малко от "свраките". А според него, Челси има огромно подобрение в играта си и "заслужават да се намират на по-високо място в класирането".

"Нека видим, че бяха на финал за една купа, на полуфинал за друга. Така че работата на Почетино си личи, колкото и някои хора да го подценяват и неглижират", обясни още испанският треньор.

Снимка: БГНЕС