Челси може да бъде без голмайстора си Коул Палмър в утрешния сблъсък с Арсенал, отложен мач от 29-ия кръг на Висшата лига. Мениджърът на "сините" от Лондон Маурицио Почетино заяви, че футболистът трудно се възстановява от вирус и ако трябва да говори за днес, той не може да вземе участие.

"Към днешна дата Коул Палмър не може да играе. Но ще видим утре сутринта. Днес не вярвам, че може да бъде част от състава ни. Но дори и да е по-добре утре, може би няма да е в състояние да играе. Надяваме се, че може да се възстанови от тази ситуация и да бъде включен в групата, за да бъде с отбора. А вече в последствие ще се преценява", заяви мениджърът на Челси Почетино.

21-годишният футболист, който взе участие при поражението с 0:1 от Манчестър Сити в турнира за Купата на Англия, беше единствената ярка светлина в тима през този труден и противоречив сезон. Бившият играч на Сити Палмър е най-добрият голмайстор във Висшата лига този сезон с 20 гола, колкото и норвежкият нападател на Сити Ерлинг Хааланд.

Отсъствието му би било удар по нападателната мощ на Челси, тъй като те се опитват да запазят надеждите си за класиране за Европа през първенството. Мачът също така е важен за Арсенал, който се бори за първа шампионска титла в Премиършип от 20 години насам.

Защитниците Мало Густо и Бен Чилуел също са под въпрос за дербито, смята треньорът. Класирането за Европа би било известна утеха за Челси, а след като достигна и финала за Купата на лигата, това би представлявало своеобразен прогрес за Почетино на фона на миналата година. Но той каза, че целта е да се намали разликата с Арсенал.

"Ние сме уверени, че един ден ще постигнем същото ниво като тяхното в момента. Мислим позитивно, а във футбола най-важното е да вярваме. Нека не забравяме, че преди няколко години Арсенал бяха в ситуация, която е съвсем различна от днешната. Но с времето, с подкрепата и увереността към Микел Артета, те са там, където са. Тука не е нищо по-различно", допълни аржентинският специалист. Тимът му е на девето място в Лигата с 47 точки от 31 мача, три точки зад седмия Манчестър Юнайтед, но с един мач по-малко.

Първата среща между двата отбора завърши 2:2, след като Челси водеше с 2:0. Но той смята, че сега обстановката и при двата отбора е малко по-различна.

"Сега е краят на сезона, те играят за титлата във Висшата лига. Имаме нужда от трите точки, за да сме на друга позиция в таблицата. Така че ние си имаме нашите цели. Ние сме малко изостанали от другите отбори, но от някои пък имаме по-малко изиграни мачове. Така че е важно да печелим срещи като тази", обясни още Почетино.

7-о място в крайното класиране може да осигури европейска квота, но в зависимост от други резултати в други турнири.

Снимка: БГНЕС