Микел Артета похвали футболистите си заради отдадеността и дисциплината, след трудния успех с 1:0 над Манчестър Юнайтед, който остави интригата за титлата до последния кръг. 

Артилеристите имат точка аванс пред Манчестър Сити и ще се надяват Гражданите да загубят точки срещу Тотнъм навън или срещу Уест Хям у дома, докато те да спечелят срещу Евертън и да триумфират като шампиони. 

„Знаем колко трудно се играе на този стадион, където имахме едва 2 победи в 21 мача. Започнахме добре и вкарахме гол, който обаче ни повлия по отношение на работата ни с топката, защото започнахме да играем на сигурно и се върнахме назад. Започнахме често да предаваме притежанието и това отвори мача” отчете наставникът. 

„Поведението на целия отбор обаче бе страхотно. Кай преследваше непрекъснато съперниците, бяхме дисциплинирани и в крайна сметка отново действахме отлично като колектив, което ни помогна да запазим предимството си. Много сме щастливи, че спечелихме, особено след сигурните си действия през второто полувреме. Залогът бе много голям, така че съм доволен, че постигнахме целта си” каза още Артета. 

„В такъв мач нямаш право на грешка, а големите отбори винаги могат да те затруднят и да направят нещата емоционални. Затова ние просто искахме да спечелим на всяка цена, за да може всичко да се реши в последния кръг и все още да имаме шансове играейки у дома. В крайна сметка във футбола всичко може да се случи” каза още босът на Артилеристите.