Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти мисли вече за финала на Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд на 1 юни и как отборът му да бъде във върхова форма по това време, съобщи Ройтерс. Реал вече спечели своята титла № 36 в Испания.

"Тези мачове са важни, за да поддържаме ритъма, добрата динамика, мотивацията и добрата игра. Остават още две седмици. Сега ще почиваме няколко дни и следващата седмица ще имаме физическа подготовка. През втората седмица ще имаме тактически занимания", каза Анчелоти на пресконференцията си след победата над Алавес с 5:0.

"За мен като треньор това е най-добрият сезон. Отборът беше фантастичен, заслужавахме да спечелим Ла Лига. Ние сме на облак, но все още не сме изиграли най-важния мач", предупреди италианецът. Реал е непобеден във всички турнири от месец януари насам, като има 93 точки от 36 мача в Ла Лига.

"В този отбор има много талант. Много млади хора с много качества. Имат възможност да направят цяла ера във футбола, като се има предвид, че всички са млади", сигурен е Анчелоти.

Треньорът говори и за бъдещето на германския халф Тони Кроос, който се завърна в националния отбор след 3 години отсъствие, а договорът му с испанския гранд е до края на сезона.

"За момента не сме притеснени за това какво ще направи той - нито аз, нито клубът, нито Тони. До 1 юни това е второстепенен проблем. Сега мислим само как да спечелим Шампионската лига", каза той.

"Златна топка" за Кроос? Всичко може да се случи. Ако спечели Шампионската лига и Европейското първенство. Мисля, че може да направи дубъл. Германия може да спечели с Кроос", смята Карло Анчелоти.