През последните дни все по-усилено се говори за тотална разпродажба в Левски.

Бразилското крило Роналдо е смятан за почти сигурно ново попълнение на руския Ростов. Цената му е около 2 милиона евро, но бившият му клуб Баия трябва да получи 20% от сумата.  Хосе Кордоба и Уелтън са свързвани с редица клубове. Националът на Панама е апетитна хапка за Бешикташ, Глазгоу Рейнджърс и т.н. Звездата на Левски е следен от клубове от цял свят, а за двамата 26-кратният шампион на България може да вземе около 6 милиона евро.

Грубите сметки показват, че общо триото звезди на "сините" струват 8 млн. евро, което е около 16 милиона лева. Сумата със сигурност ще е по-малка, защото около евентуалните сделки ще има различни разходи.

От другата страна е дългът на Левски към НАП. По неофициални данни той е около 11 млн. лв. Т.е., с продажбата на звездното трио, клубът може да реши дългогодишния си проблем. Или поне голяма част от него с погасяването на лихвите.

Но подобен ход ще отслаби значителни отбора на Николай Костов. Да, ще има средства и за зимна селекция и евентуалните нови попълнения могат да бъдат по-добри от Кордоба, Роналдо и Уелтън, но и по-слаби футболисти.

И точно тук е голямата дилема на Левски. Ние питаме нашите читатели кой ход биха предпочели - продажба и справяне на проблема с НАП, което може да доведе и до далеч по-лесното намиране на нов инвеститор или запазване на триото и борба за участие в Европа.

Трябва ли Левски да продаде звездите си?

Левски трябва да продаде звездите си, за да покрие дългове към НАП
Левски не трябва да продава футболисти, за да се бори за място в Европа
Общо 2088 гласа

Снимка: Lap.bg