Треньорът на Левски Николай Костов не знае как се печелят дерби мачове. Това мнение изрази юношата на "сините" Мариян Огнянов.

26-кратният шампион на България претърпя три поредни тежки загуби от най-силните отбори у нас през сезона - Лудогорец (1:5), ЦСКА (0:2) и Черно море (1:3). Нещо повече, през есента Левски не успя отново да надделее над разградчани след 0:1 на "Герена", както и 1:1 във Вечното дерби.

"Голямата разлика в мача Черно Море - Левски (за мен) беше че, единият треньор знае, как се играят и печелят дерби мачовете.. А, другият треньор - все още НЕ", написа Огнянов в социалните мрежи без редакторска намеса.

Gol.bg припомня, че двамата имаха разногласия още през 2016 г., когато се засякоха в Ботев Пловдив. Тогава атакуващият халф напусна през зимата, а Костов заяви следното по негов адрес:

"Разчитах много на Мариян заради футболните му качества. Бях му дал пълна свобода на терена. Не случайно беше и втори капитан на отбора. Очаквах от него да помага на младите и да се държи с тях като по-голям брат. Аз искам да получавам максимума от всеки един футболист, а той явно не даваше своя. Без да изпадам в подробности ще кажа само, че според мен Мариян има нужда от смяна на обстановката. Постъпихме коректно като го уведомихме рано за решението си и му дадохме време да реши къде ще продължи кариерата си". 

Снимка: Lap.bg