Нито един от футболистите на ЦСКА, които бяха в лазарета в началото на паузата за мачове на националните отбори, не е възстановен от своята контузия.

Очакванията бяха, че поне двама измежду капитана Юрген Матей и десните крайни защитници Мартин Стойчев и Иван Турицов ще бъдат на линия за предстоящото в събота гостуване на Локомотив София. Това обаче няма да се случи, тъй като те все още не са подновили тренировки със своите съотборници, разбра „Тема Спорт“.

Нидерландският централен бранител е с мускулна травма в бедрото и се очаква да поднови пълноценни занимания в началото на следващата седмица. Ситуацията с родните играчи, отпаднали от националните селекции на Илиан Илиев и Александър Димитров, е по-деликатна.

Те се нуждаят от почивка и трябва постепенните им натоварвания да бъдат премерени много прецизно. Турицов се завърна в игра за мача с Ботев Пловдив, но очевидно това бе прибързано решение и напусна преждевременно терена още в 20-ата минута. Младежкият национал Стойчев пък има проблеми още от престоя си в Арда, които червените опитват да разрешат.

Тобиас Хайнц, който е с увредени връзки на глезена, е под въпрос за мачовете с Локомотив Пловдив и Левски. Вечното дерби е следващата неделя, 7 април, от 14:45 часа.

Така никой от изброените футболисти няма да е на разположение на Нестор Ел Маестро за съботната визита на Локо Сф в „Надежда“.