Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев даде пресконференция преди домакинството на Крумовград в мач от Първа лига. Той коментира резултата от финала за Купата на България и какво влияние оказва той на ЦСКА. Белчев говори за Фернандо Каранга, отношението на Брадли де Нойер. Той също така отговори и на въпроси свързани с бъдещето си след края на сезона.

„Очаквам срещу Крумовград да стане оспорван двубой. Играем срещу отбор, който не е губил от началото на годината. Имат млад и добър треньор, както футболисти, които играят освободено и имат скорост в атака. Говорихме, че не трябва да ги подценяване. Трябва да си свършим работата, а тя е само една – победа“, каза Белчев.

Той заяви, че плановете на ЦСКА не са объркани, след финала за Купата на България, който бе спечелен от Ботев Пловдив, което няма да даде възможност на „червените“ да играят в Лига Европа.

„Не може да се каже, че плановете са объркани. Нашата цел беше Лига Европа, но за съжаление това няма да се случи. Независимо от резултата във финала, ние така или иначе излизаме за победа във всеки мач. Нагласата ни е да гоним второто място, макар, че това не отива на клуб като ЦСКА. В този момент сме изправени пред това.“, допълни Белчев.

Всеки футболист е важен, липсата на всеки играч се отразява на отбора. При Фернандо Каранга по същия начин – важен играч. Лошото е, че ние нямаме друг нападател, не е толкова проблем, че той е наказан. Откакто съм аз в нито един мач не сме били напълно окомплектовани. Не се оплаквам от това. Трябва да се справям максимално добре с това, с което разполагаме, за да може да се справяме“, каза треньорът на ЦСКА.

„Контузията, която е при Юрген Матей е сериозна, за съжаление той последните мачове играеше на боклоуспокояващи. Състоянието му не е добро, всеки ден медицинският щаб прави всичко възможно да го възстанови. Брадли де Нойер няма контузия, при него проблемите са други. Явно е от хората, котио не са дисциплинарани и не са отдадени изцяло на клуба“, заяви Белчев.

Белчев бе попитан и за бъдещето си и свързано ли е то с ЦСКА. „Фокусиран съм върху работата си в първия отбор. Не мисля за друго нещо. Резултатите и времето ще покаже, а ръководството ще реши моето бъдеще. Трябва да бъда полезен за отбора в утрешния мач и да си свършим работата. Не мисля за бъдещето си изобщо. Концентриран си в работа си. Ако клубът няма да разчита на мен, трябва да започна да работя накъде. Не подценявам нито един клуб“, каза Белчев.

Той заяви, че единствено Георги Чорбаджийски от дублиращия отбор на ЦСКА може да отговори на динамиката и нивото на първия отбор на „червените“.

„Със сигурност коментираме всички играчи, които са наши и са под наем в други клубове. На повечето ще дадем възможност да покажат, че имат място в ЦСКА и са израстнали. Нека не бързаме, времето ще покаже“, каза още специалистът.

Снимка: Lap.bg