Сензацията на сезона в Първа лига Крумовград е набелязал треньора на ЦСКА Стамен Белчев да води отбора през следващия сезон, научи „Тема Спорт“. Както е известно, настоящият наставник на новака в елита Станислав Генчев ще поеме през лятото вечния съперник на армейците Левски. Така друг специалист ще трябва да продължи огромния възход на тима.

Припомняме, че Крумовград не познава вкуса на загубата от ноември, като в последните си 14 шампионатни двубоя има 8 победи и 6 равенства, които го доведоха и до участие в първата шестица на първенството. В последния кръг отборът разби с 4:1 Локомотив Пловдив у дома, макар и това понятие да е условно, тъй като новакът посреща съперниците си на базата на Ботев Пд в Коматево.

От клуба са филтрирали няколко имена за заместник на Генчев и едно от тях е именно това на Стамен Белчев. Разбира се, приоритет пред 55-годишния хасковски специалист е оставане в ЦСКА, след като пое тима в средата на миналия месец. Подобно развитие обаче е малко вероятно, а за треньорския пост в Борисовата градина се въртят имената на Любослав Пенев и Александър Томаш. Ако Белчев бъде освободен от първия състав на ЦСКА, той едва ли ще се съгласи отново да се завърне в дубъла, който през следващата кампания ще се състезава във Втора лига.

Припомняме, че специалистът вече бе начело на клуб от Източните Родопи – той на два пъти води Арда. Интересно е, че тимът от Кърджали също се ослушваше за Стамен в последните седмици, но почти сигурно там начело ще се завърне Александър Тунчев, който ще замени Николай Киров.