Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев ще направи само една промяна в стартовия състав за утрешния двубой с Черно море спрямо равенството 2:2 с Крумовград в предишния кръг. Домакинството от 20:15 часа на Националния стадион „Васил Левски“ се явява пряк сблъсък за втората позиция, която в момента е заемана от варненци с две точки аванс. Червените се нуждаят от задължителна победа. Загуба директно ще означава трето място и бараж за Лигата на конференциите, а при равенство варненци ще се нуждаят само от точка в последния кръг у дома срещу Крумовград, за да се окичат със сребърните медали.

Макар че не успя да спечели, ЦСКА изигра най-силния си двубой в офанзивен план под ръководството на Стамен Белчев срещу Крумовград. Бяха създадени куп чисти ситуации пред вратата на Янко Георгиев, и то след заучени шаблони в атака. За пореден път обаче катастрофалните изяви в защита костваха трите точки на армейците. Затова и хасковският специалист ще направи рокада в отбрана в опит да заздрави ариергарда.

Енес Махмутович, който изненадващо започна срещу Крумовград, ще отстъпи мястото си на Браян Кордоба, пише Тема спорт. Колумбиецът замени национала на Люксембург в 63-тата минута на последния двубой, с което Белчев на практика призна, че е сбъркал с избора си на титулярен състав. Сега наставникът ще опита да поправи грешката си, като се очаква и защитният вал на ЦСКА да не е изтеглен толкова високо по-терена. Именно от огромните пространства зад отбраната се възползва по перфектен начин Крумовград.

Тибо Вион, който вече 11 поредни мача се опазва от жълт картон и съответно санкция за два двубоя, отново ще стартира отдясно, а Сейни Санянг отляво на ариергарда. В ядрото пък ще са Християн Петров и Кордоба.

На върха на атаката в отсъствието на наказания Каранга, който вече изигра последния си мач с червената фланелка, пак ще започне Хайнц. Норвежецът ще бъде подкрепян от сънародниците си Линдсет и Скаршем, както и Матиас Фатеон.

Снимка: Lap.bg