ЦСКА ще се готви в България за новия сезон. Новината бе обявена преди две седмици на съвместната пресконференция на двамата изпълнителни директори Филип Филипов и Стоян Орманджиев.

„Червените“ ще проведат летния си лагер в Банско, пише „Тема Спорт“. Този път армейците ще заложат на родното и няма да ходят в Австрия.

По време на престоя в родния планински курорт червените ще играят няколко международни контроли. Опции са тимове от Румъния и Кипър, които тепърва ще бъдат уточнявани. Възможни са и проверки с родните Черно море и Локомотив Пловдив.

Всичко обаче е в процес на доуточняване и зависи от това дали ЦСКА ще се класира за Лигата на конференциите. Това ще определи и датата за първата тренировка. Тя ще е между 10 и 15 юни.

За последно червените се готвеха изцяло в България преди 9 години. През 2015-а, преди началото на участието в Югозападната В група, армейците бяха в Тетевен. По-късно те използваха пак старопланинския град през лятото, но за първи лагер, след което заминаваха за Австрия.

Новият сезон у нас започва на 19 юли (петък).

Отсега се знае също така, че през идната зима червените ще са на подготовка в Турция.