ЦСКА планира да преотстъпи четирима млади футболисти на Ботев Враца. Става въпрос за привлечения от Пирин Иван Тасев, юношата Георги Чорбаджийски, дебютирал през пролетта, както и за завърналите се от периоди под наем Асен Дончев и Марк-Емилио Папазов.

Всеки от тях ще получи шанс да се докаже пред треньора Томислав Стипич по време на лятната подготовка, но засега нагласите са, че карето няма да разполага с достатъчно игрово време през есента и по-доброто решение ще бъде да футболистите да трупат опит и минути в Ботев Враца, пише „Тема Спорт".

Както е известно, на стадион „Христо Ботев“ също текат сериозни реформи. Под Околчица сменят политиката и вече смятат да залагат на много повече млади български играчи. Треньор на тима пък стана бившият капитан на ЦСКА Тодор Янчев. Той вече е работил с Дончев и Чорбаджийски на „Армията“ в ролята на помощник на Стойчо Младенов.

Първоначалните планове в ЦСКА бяха повечето младоци да останат и да се борят за място в състава. След позитивни предварителни разговори с Ботев Враца обаче тази опция вече изглежда по-реална. Всичко зависи и от селекцията в Борисовата градина.

 Ако червените ударят на камък в преговорите за някоя позиция, може и да задържат част от младите футболисти. Дългосрочната стратегия на новата власт в ЦСКА предвижда сериозно увеличаване на родните играчи в отбора. Затова е и важно Тасев, Чорбаджийски, Дончев и Папазов да прекарат есента там, където се очаква да получат шансове за изява на елитно ниво, за да развият още своите качества и футболна зрялост.