Сръбският Чукарички ще освободи в близките часове ЦСКА от Лазар Туфегджич. Според местното издание „Арена Спорт“ халфът вече е в белградското предградие Баново бърдо и съвсем скоро трябва да подпише договора си с клуба, който завърши на шеста позиция в първенството.

В Сърбия отчитат, че бившият футболист на Цървена звезда, ОФК Белград и Спартак Суботица изпраща лоши два сезона в ЦСКА, но преди това е оставил отлични впечатления с представянето си за Спартак. В последните години Чукарички има позитивен опит с възраждането на кариерата на легионери, завърнали се в сръбското първенство. Клубът вече подписа с бившия десен защитник на Левски Милош Цветкович.

27-годишният Туфегджич прекара почти целия минал сезон в ролята на „замразен“, след като в неговото начало отказа да разтрогне договора си по взаимно съгласие. От края на август до май той тренираше с основната група, но не участва в нито един двубой на тима. Пътува и за зимния подготвителен лагер в Турция, където отново не игра в контролите. Завърна се на терена в последния плейофен кръг срещу Локо Пд (0:1), като това бе и последният му мач с червената фланелка.

ЦСКА няма да получи трансферна сума от Чукарички, но сърбите ще спестят на клуба високата неустойка за разтрогването на неговия договор, пише „Тема Спорт“.

Снимка: Официален сайт на ЦСКА