Треньорът на Интер Симоне Индзаги каза, че отборът му е подготвен за емоционално дерби срещу Милан в понеделник, но не се фокусира върху титлата в Серия А, побеждавайки своите съперници.

Лидерът Интер е с 14 точки на върха пред втория Милан при шест мача до края на сезона и победа на "Сан Сиро" би им донесла 20-а титла в историята.

"Утрешният ден е много важен за всички нас, но не сме обсебени само върху титлата. Имахме доминиращ сезон, сега той е към края си, а ние сме наясно с постигнатото", каза Индзаги пред медиите.

Историята е на страната на Интер, тъй като те спечелиха последните пет сблъсъка срещу Милан на Стефано Пиоли, включително на полуфинала в Шампионската лига миналия сезон.

"Дербито винаги е дерби, има страхотни емоции", добави той.

"Залозите са много високи, но знаем добре, че спечелихме последните пет дербита и това ни достави голяма радост, позволи ни да стигнем до финала на Шампионската лига, но знаем, че утре това не се брои за нищо. Победите и трофеите във футбола са много важни. Но аз съм щастлив от това, което успяхме да създадем заедно с клуба, с отбор и с феновете", заяви Индзаги.

Индзаги отказа да коментира натиска върху Пиоли след последните слаби резултати на Милан, включително отпадането на четвъртфиналите на Лига Европа срещу Рома.

"Мога да кажа, че за мен той е страхотен треньор и много добър човек. Той имаше страхотна кариера в Милан, а какво би могло да бъде бъдещето му, не мога да кажа това. Пожелавам му най-доброто от вторник нататък", коментира специалистът.

Снимка: БГНЕС