Триумфът на Интер под ръководството на Симоне Индзаги означава, че за трета поредна година Серия А е спечелена от треньор, който никога преди това не е печелил Скудетото. Нерадзурите бяха напред на практика от началото до края на този сезон и титлата им никога не е изглеждала под въпрос, след като спечелиха директните двубои с Ювентус. Тази вечер те победиха 2:1 градския съперник Милан и вече са сигурни шампиони. Това е 20-а титла за Интер, което означава и втора звезда на емблемата.

По този начин Индзаги получава първия си трофей в Серия А като треньор, след като го спечели като играч за Лацио през 1999-2000 г. Индзаги продължава тенденцията от последните сезони. Преди него Лучано Спалети никога не беше печелил титлата в Серия А, но го направи с Наполи през 2022-23 г. Същото направи и Стефано Пиоли година по-рано, когато най-накрая получи първата си титла в Серия А в Милан през 2021-22 г.

Антонио Конте е единственият треньор през последните пет сезона, който е спечелил Скудетото, но не за първи път, като преди това Маурицио Сари също взе за сефте титлата в Италия с Ювентус през 2019-20 г.