Манчестър Сити няма право да подценява никого и да мисли за реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига по футбол срещу Реал Мадрид, заяви мениджърът Хосеп Гуардиола, цитиран от Ройтерс. Английските шампиони, намиращи се на точка зад лидерите Арсенал и Ливърпул, срещат Лутън в събота.

"Трябва да се фокусираме върху Лутън. Висшата лига е много важна за нас. Борим се за тази титла от дълго време и знаем в каква позиция се намираме", заяви той на пресконференцията преди мача.

Нейтън Аке, Фил Фоудън и Кайл Уокър са под въпрос за мача. Фоудън получи травма в мача с Реал Мадрид, а останалите двама бяха контузени. Родри пък сам каза след равенството с испанците, че има нужда от почивка.

Ерлинг Холанд е начело на реализаторите в Англия с 19 попадения и Гуардиола бе запитан от журналисти какво още е нужно, за да може норвежецът да спечели "Златна топка" през този сезон. Той завърши втори в класацията през миналата година.

"Нужни са му повече минути, но при него целта не е индивидуалната награда, а отборните трофеи. Той спечели такива през миналия сезон. Дали щяхме ние да спечелим всички тези титли без него? Никакъв шанс", каза още Гуардиола.