Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер каза в интервю за подкаста Овърлап, че многократно е опитвал да привлече Ерлинг Холанд на "Олд Трафорд", но винаги е получавал отказ от ръководството на клуба.

Първият опит на норвежеца е бил още преди шест години, когато той все още бе треньор в родината си, а Холанд бе напълно непознато име за широката публика.

"Разполагах с Холанд в Молде в продължение на два сезона. В лятото преди да дойда в Манчестър Юнайтед се обадих в клуба и им казах да подпишат с това момче. Знаех, че той ще стане играч от световна класа. Това бе през юни или юли 2018 година, но от Юнайтед казаха не. Имали достатъчно много доклади за млади играчи", каза Солскяер.

"След това станах мениджър на Манчестър Юнайтед, а в Молде точно продадохме Холанд на РБ Залцбург. Отново говорих с ръководството и им казах да го купят, докато имаше откупна клауза. Бях напълно наясно със ситуацията с Холанд, но никой не искаше да даде 20 милиона евро. Дори и по това време това щеше да бъде истински удар. Но клубът отново реши да не го взема. Никога не сме отправяли оферта към него, докато той не започна да вкарва във всеки мач за Залцбург. Тогава клаузата му за откупуване стана 60 милиона евро и пак щеше да бъде добра сделка, но вече беше късно", припомни си още Солскяер.