Унгарският национален отбор обяви състава си за Европейското първенство по футбол това  лято. Това е първият национален отбор, който публикува официалната си заявка за предстоящото континентално първенство.

Селекционерът на унгарците Марко Роси е включил в списъка 26 играчи, начело със звездата на тима Доминик Собослай от Ливърпул.

"За щастие всички наши играчи са на разположение в момента и нямаме контузени. Може би никога не съм бил в толкова добра позиция през последните години. По наша информация Фиола и Ланг също се възстановяват до началото на първенството и можем да разчитаме на тях в заявката за мача“, каза Марко Роси, цитиран от унгарските медии.

Европейското първенство през 2024 г. ще се проведе в Германия от 14 юни до 14 юли. Унгарците са в група А с отборите на Германия, Шотландия и Швейцария. В първия мач унгарците ще срещнат Швейцария на 15 юни.

Разширен състав на Унгария за Евро 2024:


Вратари: Денеш Дибус, Петер Гулачи, Петер Сапанош

Защитници: Ботонд Балог, Ендре Ботка, Мартон Дардай, Атила Фиола, Адам Ланг, Вили Орбан, Атила Салай

Полузащитници: Бендегуз Бола, Михай Ката, Милош Керкез, Ласло Клайхайслер, Адам Над, Жолт Над, Лоик Него, Андраш Шефер, Калум Стайлс

Нападатели: Мартин Адам, Кевин Чобот, Даниел Газдаг, Кристофер Хорват, Роланд Шалай, Доминик Собослай, Барнабаш Варга

Резерви: Кристиан Листеш, Атила Мочи, Балаж Тот, Залан Ванча, Балинт Вечей.

Снимка: БГНЕС