Полузащитникът Александър Павлович от Байерн Мюнхен беше възнаграден за изключителния си дебютен сезон с баварския отбор, като беше включен в състава на Германия на Европейското първенство.

Повиквателната от националния треньор Юлиан Нагелсман беше обявена от германската телевизия RTL.

Павлович е третият играч след защитника на Борусия Дормунд Нико Шлотербек и Йонатан Та от Байер Леверкузен, който бе включен в германския отбор за предстоящия турнир в Германия.

Още имена в състава се очакват във вторник и сряда, като официалното представяне на състава е планирано за четвъртък.

Павлович започна този сезон в Байерн като дефанзивен полузащитник, участвайки в 18 мача в Бундеслигата, отбелязвайки два гола. Той също изигра три мача в Шампионската лига.

Павлович все още не е играл за националния отбор на Германия. Нагелсман го повика за първи път през март, но инфекция му попречи да дебютира в мачовете срещу Франция (2:0) и Нидерландия (2:1).

Тони Кроос от Реал и Роберт Андрих от Леверкузен в момента се смятат за титулярни играчи на отбора като дефанзивни халфове.

Нагелсман ще събере отбора си в края на май за подготовка преди Евро 2024 и контролни мачове срещу Украйна на 3 юни и Гърция на 7 юни.

Нагелсман трябва да представи окончателния си списък с отбора на 7 юни, седмица преди Германия да започне Европейското срещу Шотландия. Унгария и Швейцария са другите съперници в груповата фаза.