ПАОК (Солун) претърпя поражение в много важен момент – 1:2 при визитата на Олимпиакос в 6-ия кръг на плейофа за титлата в гръцкото първенство и се свлече чак на 3-о място в класирането. От поражението се възползва АЕК, който по същото време победи с 2:1 като гост Арис (Солун) и сега е начело  със 72 точки. Панатинайкос е 2-и със 71, а ПАОК е 3-и с 67.

Българският национал Кирил Десподов учудващо не започна като титуляр, въпреки добрата си форма, а влезе в 59-ата минута на мястото на австриеца Томас Мург. Старши треньорът на ПАОК Разван Луческу вече във втори пореден мач не успява да улучи печелившия състав, въпреки добрата форма на тима му. Така "двуглавите орли" вече във втори мач не успяват да материализират предимството си.

Когато Десподов се появи на терена резултатът беше 1:0 за домакините от Олимпиакос, след като Хоакин Посе Марин-Кини беше открил резултата в 27-ата минута. Това стана след добавка при дузпа, изпълнена и пропусната от Даниел Поденсе.

Желсон Мартинш удвои в 61-ата минута, като голът беше проверяван с ВАР заради съмнения за засада. Такава нямаше, а чудесната асистенция беше на пристигналия от Брага нападател Андре Орта. ПАОК можеше да намали в 77-ата минута, когато Кирил Десподов центрира от ъглов удар перфектно но Кулериакис, но централният защитник не намери целта. 

В 84-ата минута Олимпиакос можеше да стигне до трети гол, но вратарят на гостите Доминик Котарски спаси коварен изстрел на Орта. Все пак тимът от Солун върна едно попадение в 92-ата минута чрез Маркос Алонсо, който засече в малкото наказателно поле подаване от страни от Андрия Живкович. Руснакът Одзоев подхвана атаката за попадението.

Панатинайкос пък по-рано размаза Ламия с 5:0 като гост като по два гола вкараха Анастасиос Бакасетас и искания от Лацио и Уест Хям Фотис Йоанидис.