Двата полуфинала в Лигата на конференциите предложиха голово шоу с общо 11 гола. 

Олимпиакос шокира Астън Вила и го срази с 4:2 насред „Вила Парк“, за да вземе отличен аванс преди реванша другата седмица в Пирея. 

Гръцкият тим показа отлична ефективно, за да стигне до триумфа, като Ел Кааби се отчете с хеттрик. Бирмингамци дори успяха да пропуснат и дузпа. 

Нещата изобщо не тръгнаха добре за англичаните, след като в 16-ата минута Чикиньо изведе Ел Кааби, който реализира, а ВАР потвърди, че Кеш покрива засадата. 

Шокът стана пълен в 29-ата минута, когато Ер Кааби вкара отново, като този път Поденс му даде отличен прехвърлящ пас и нападателят отново реализира с удар под тялото на Олсен. 

Вила обаче натиснаи върна един гол малко преди почивката, което бе много важно. Муса Диаби изведе Оли Уоткинс, който не пропусна да вкара в добавеното време на първата част, пращайки топката в далечния ъгъл. 

Шоуто продължи и след почивката. В 52-ата минута „Вила Парк“ изригна, след като от малък ъгъл Диаби успя да промуши топката в близкия ъгъл и да изравни. Това обаче определено бе грешка на вратаря. 

Само че радостта на домакините не остана дълго. В 55-ата минута Дъглас Луис докосна топата с високо вдигната ръка и реферът отсъди дузпа. Ел Кааби не сбърка, за да оформи хеттрика си и да върне предимството на Олимпиакос. 

В 67-ата минута гостите стигнаха и до нов гол, след като при удара на Сантяго Хезе се получи рикошет и Олсен не успя да се намеси както трябва. 

Усилията на домакините им помогнаха да стигнат до дузпа в 81-ата минута, когато Кармо събори Джон Дуран. За да е кошмарът обаче за домакините пълен, Дъглас Луис прати топката в гредата и  пропусна. 

В другия мач Фиорентина победи Брюж с 3:2 във Флоренция. Италианците на два пъти повеждаха чрез Рикардо Сотил (5 минута) и Андреа Белоти (37), но белгийците изравняваха чрез Ханс Ванакен от дузпа (17) и Тиаго Родригес (63). Гостите играха от 61-ата минута в намален  състав заради червен  картон на Рафаел Ониедика. В 91-ата минута влезлият малко преди това М’бала Нзола се превърна в герой за домакините, вкарвайки победния гол.