Бившият национален селекционер на Испания Хулен Лопетеги е пред завръщане в сериозния футбол след близо една година пауза, тъй като има оферти от италианския Милан и от английския Уест Хям, пише вестник "Гадзета дело Спорт".

Испанецът, който е водил националния тим на страната си, както и Реал (Мадрид), Севиля и Порто, вече е провел среща със собственика на "росонерите" Джери Кардинале. Със сигурност Стефано Пиоли – актуалният наставник на Милан, напуска поста си в края на сезона, а бившият вратар е фаворит номер 1. Вестникът съобщава, че бившият наставник на Реал (М) и неговите представители вече са се срещнали със собственика на Милан. Росонерите все още не са направили официална оферта за испанския треньор, но изглежда са готови да сложат на масата 4 милиона евро годишна заплата за две години, плюс опция за трети сезон.

В Милано обаче могат да останат отново без опция, тъй като Уест Хям също се интересува от Лопетеги, който вече има опит от Висшата лига, когато тренираше Уулвърхямптън. Те вече са ми изпратили писмено предложение, а испанският спец ще вземе решение къде да продължи кариерата си в началото на месец май.

Пауло Фонсека, бивш треньор на Рома , също е в дневния ред на росонерите и Кардинале ще обсъди следващите стъпки и други потенциални кандидати с директорите Джорджо Фурлани, Джефри Монкада и съветника Златан Ибрахимович днес. Кардинале е в Милано и ще бъде на Сан Сиро тази вечер за дербито на Дела Мадонина срещу Интер.

Милан е на 2-о място в класирането и може да отложи малко празника на големия си съперник за шампионската титла. Интер е на върха с 83 точки, 14 пред "росонерите".

Самият Лопетеги се прочу в световен мащаб преди началото на Световното първенство в Русия през 2018-а година, когато изтече  информация за преговори между него и Реал (Мадрид). Шефовете на централата се ядосаха и го изгониха ден преди първата среща.