Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез бе доволен след успеха на своя тим с 2:0 над Ботев Враца. Наставникът на "канарчетата" заяви, че победата аз отбора му е била много важна от психологическа гледна точка преди първия полуфинал в турнира за Купата на България срещу ЦСКА.

"Получи се добър мач. Много съм щастлив, че не допуснахме гол и създадохме доста положения. Подходихме с търпение, за да изчакаме своите моменти и да отбележим. Показахме достатъчно добра концентрация. На два пъти имахме проблем при корнерите на Ботев Враца, но знаем, че те са добър отбор при статичните положения. Срещу ЦСКА трябва да подобрим това. Поздравявам моите играчи. Това беше много важна победа за нас", коментира след мача Душан Керкез.

"В тези дни говорих много с играчите, за да се концентрираме как да спечелим този мач. Този успех е добър от психологическа точка преди двубоя за Купата. Мястото ни в шестицата не зависи изцяло от нас. Имахме доста проблеми с контузени и болни футболисти, но затова постоянно казвам, че един състав е от 25 души и днес някои футболисти с по-малко минути през сезона, получиха своя шанс", каза още наставникът на Ботев и обясни, че единствено Янис Карабельов остава под въпрос за предстоящия първи полуфинал с ЦСКА в турнира за Купата на България в сряда. Керкез изрази увереност, че "канарчетата" могат да извлекат добър резултат от срещата с "червените".

"Мисля, че е крайно време футболният съюз да смени формата за първенството. Според мен, в никоя друга страна няма подобен формат. Постоянно говорим за това шесто място. Петият и шестият не могат да се класират за Европа, а изведнъж седмият може", допълни той. 

"Имам много добра връзка със собственика на клуба Антон Зингаревич. Говорим често по телефона и дискутираме въпроси за отбора. Той иска Ботев да бъда на нивото, на което трябва да бъде - да се бори за трофеи и участие в Европа. Но трябва да разберете, че във футбола всеки допуска грешки. Докато съм тук, ще бъда професионалист. Горд съм, че работя за този клуб", завърши Душан Керкез.