Ботев Пловдив приема днес Ботев Враца в мач от 29-ия кръг на Първа лига. Треньорът Душан Керкез обаче обмисля да пусне част от резервите, за да предпази тима за гостуването в сряда на ЦСКА в първия полуфинал за Купата на България, пише „Мач Телеграф“. В щаба на „жълто-черните“ си правят сметки, че през този турнир могат да се класират за европейските турнири, вместо през бараж в Първа лига.

Евентуалното класиране за Европа предизвика сериозно напрежение в клуба. Треньорът Душах Керкез е на мнение, че Ботев трябва да влезе в първата шестица, за да играе с най-добрите отбори в България. Според хора от неговото обкръжение, той смята, че в този си вид Ботев не е готов да играе в Европа и по-добре да премери сили с тимовете от първата шестица.

Спортният директор Артур Платек обаче е на противоположната позиция. Той иска тимът на всяка цена да стигне до турнир на Стария континент, което би донесло сериозни приходи в бюджета на „жълто-черните“ и би облекчило собственика на клуба Антон Зингаревич във финансирането му. Това е и причината Платек да е „замразил“ преговорите с Керкез за нов договор, въпреки уверенията, че това ще стане в близките седмици.

В състава на Ботев за мача с врачани се връща бранителят Антоан Конте. Конте, който е твърд титуляр в защитата, вече тренира наравно със своите съотборници. Той обаче най-вероятно ще остане резерва, най-много да влезе през втората част. Припомняме, че Ботев има и сериозни кадрови проблеми, които ще принудят Керкез да заложи на част от резервите. С травма е Атанас Чернев, аут са Янис Карабельов и Георги Николов, а с вирус са Ивелин Попов и Кристиан Начукву.

Снимка: Lap.bg