Разправиите и скандалите в Хебър Пз са заради пари, стана ясно вчера. Треньорът Любослав Пенев е изгонил трима играчи – Стефан Цонков, Георги Александров и Красиан Колев. Първите двама са се сбили с чужденци в тима, а Колев си е позволил да си гледа телефона по време на разбор.

Боят е бил предизвикан от поредната финансова криза. Хебър дължи по две заплати на футболистите, както и по пет наема за квартири. Българите в тима заподозрели, че чужденците са си получили част от възнагражденията, както и че са им платени наемите, пише „Мач Телеграф“.

За втори път този сезон Хебър изпада в сериозна финансова криза. Първата бе в края на есенния сезон, когато общината спря финансирането на клуба. Тогава оставането на Любо Пенев начело на Хебър бе под въпрос, но в крайна сметка специалистът предпочете да остане, въпреки че водеше преговори със Спартак Варна.

В тази взривоопасна обстановка Хебър днес гостува на Ботев във Враца. Мачът може да има огромно значение за крайното класиране в дъното на Първа лига. Това е последният шанс на врачани да се измъкнат от зоната на директно изпадащите.

Ако победят, футболистите на Христо Янев ще съкратят разликата до Хебър на две точки три кръга преди края на първенството. В тях обаче програмата на тима от Пазарджик наглед е по-лесна. На Любо Пенев и неговия отбор му предстоят два домакински мача – с Берое и вече изпадналия Етър. Между тях има гостуване на Пирин. За сметка на това Ботев има две поредни гостувания – на Пирин и Етър и домакинство на Берое.