Равенството щеше да бъде справедлив резултат. Такова мнение даде селекционерът на Англия Гарет Саутгейт след загубата на "Трите лъва" от Бразилия с 0:1 в приятелска среща, играна на "Уембли". Един от фаворитите за европейска титла в Германия през лятото не показа най-доброто си лице и бе наказан от 17-годишния талант на Селесао Ендрик, който след година ще се присъедини към испанския колос Реал Мадрид.

"Останах доволен от показаното. Очевидно е, че не обичаме да губим футболни мачове, но според мен имаше няколко много добри индивидуални представяния от играчи, които рядко попадат в състава. Повечето от титулярите бяха на много високо ниво. Имахме толкова положения, колкото и те, разликата бе един момент. Имаше няколко страхотни подавания от страна на бразилски футболисти. Говорим за играчи на най-високо ниво. Ще има моменти, в които вратарят ти трябва да се намесва, или твой защитник да блокира удар на съперник. Имахме тези шансове от другата страна на вратата. Равенството щеше да е справедлив резултат. Играем срещу топ отбор. Шансовете ще са ограничени. Вероятно имахме ситуациите от статични положения, за да се възползваме от поне едно от тях. Доволен съм от футболистите, които по-рядко попадат сред титулярите. Мисля, че Оли се справи добре. Така и не стигна до чиста голова ситуация. Но много от работата му с топка бе на ниво", каза Саутгейт след контролата.

Относно травмите на Кайл Уокър и Хари Кейн, наставникът на "Трите лъва" поясни: "Кайл не е сигурен дали става въпрос само за стягане. Ще знаем повече в следващите 36 часа. Хари пък ще се върне обратно в Байерн Мюнхен. Няма да бъде готов за мача с Белгия".

Англия излиза срещу "червените дяволи" във вторник, 26 март, от 21:45 часа българско време.