В неделя предстои голям сблъсък за титлата във Висшата лига на Англия, но и в Манчестър Сити, както и в Арсенал, имат проблеми преди мача на „Етихад“. 

Няколко играчи от двата отбора не са сигурни за участието си в мача, след като получиха контузии около двубоите на националните си отбори. 

За Гражданите проблемите са в защитата, след като Кайл Уокър е считан за 50-50 дали ще играе след проблем в адукторите от мача на Англия с Бразилия, а Джон Стоунс вероятно няма да бъде на линия, тъй като излезе рано в контролата срещу Белгия. 

Мануел Аканджи пък отпадна от състава на Швейцария и също е считан под съмнение, тъй като не е в игрови ритъм, докато вратарят Едерсон продължава да лекува травма, така че Пеп Гуардиола ще трябва да направи явно някои промени. 

Кевин де Бройне обаче би трябвало да е на линия, след като не игра срещу Нюкасъл, а след това не бе повикан за мачовете на Белгия, така че вероятно е възстановен. Ерлинг Холанд пък записа 2 участия за Норвегия, така че ще е готов. 

В Арсенал обаче също имат неприятности. Букайо Сака отпадна от състава на Англия заради лек мускулен проблем миналата седмица, а същото се случи и със защитника Габриел Магаляеш, който пропусна двубоите на Бразилия с възпаление. Не е ясно и дали Габриел Мартинели ще бъде на линия. 

Арсенал е лидер в класирането с равни точки с Ливърпул, но с по-добра голова разлика, докато Сити е с точка по-малко и мачът е от огромно значение за ситуацията в челото. Той е от 18:30 в неделя.