Манчестър Юнайтед надви Нюкасъл с 3:2 в интересен и качествен отложен двубой, за да се върне към победите, макар и доста трудно. 

Коби Мейну даде аванс на домакините преди паузата, когато те играха наистина добре, но скоро след нея Антъни Гордън изравни. 

Все пак Амад Диало и Расмус Хьойлунд реализираха нови две попадения, а след късния си гол в края, гостите нямаха време за да стигнат до точката. 

Така два тима се изравниха в класирането с по 57 точки, като Свраките са 7-и и тази позиция може да им осигури място в Лигата на конференциите, ако Ман Сити победи Юнайтед на финала за ФА Къп и те останат пред Червените дяволи и след последния кръг.  

За домакините Расмус Хьойлунд остана на пейката, което бе доста изненадващо. Бруно Фернандеш се завърна след контузия и водеше атаката, а Рашфорд остана резерва, заедно с Лисандро Мартинес. За Свраките Киърън Трипиър стартира след два месеца отсъствие, а Ник Поуп бе на пейката сериозната травма в рамото. 

Каземиро обаче оставаше в средата на защитата и в 4-ата минута сбърка, като създаде условия за контра на съперника, но Амрабат го спаси с добър шпагат. Няколко минути след това бразилецът стреля със задна ножица на другия край, но прати топката над целта. 

Домакините действаха по-активно и Амад Диало получи шанс да стреля, но Дубравка спаси, макар и по-малко странен начин. Нюкасъл отговори с удар отдалеч на Хол, но Онана не бе затруднен. 

След като Дубравка отрази удар по диагонала на Гарначо, в крайна сметка Червените дяволи поведоха. В 31-ата минута Коби Мейну остана абсолютно свободен и час сам се изненада. Той обаче без да се колебае прати топката в далечния ъгъл и откри, а след това се оказа, че Трипиър го покрива. 

Гостите бяха близо до равенството в 36-ата минута, но Онана спаси удара с глава на Дан Бърн, който засече на далечната греда. В 43-ата минута Гимараеш прати топката  силно встрани от добра позиция и в крайна сметка паузата дойде при аванс за Юнайтед.

Скоро след почивката обаче, Нюкасъл изравни. Амрабат загуби лесно топката, която стигна до Мърфи на крилото, който веднага потърси Антъни Гордън на далечната греда, който засече отлично с външната част на крака и реализира страхотен гол за 1:1. 

Юнайтед обаче бързо си върна аванса. В 57-ата минута след корнер топката се отклони и стигна до Амад Диало, който намери мрежата между куп футболисти и отбеляза първия си гол във Висшата лига. 

В 69-ата минута Бруно Фернандеш се размина с малко да вкара трети гол, след като не успя да засече. Мачът стана още по-отворен и Гордън стреля на сантиметри от гредата. 

Все пак обаче, победата остана за Юнайтед. В 84-ата минута влезлият малко преди това Расмус Хьойлунд получи от Фернандеш, бутна топката встрани, но успя да стреля много точно след това към далечния ъгъл и преодоля Дубравка, за да направи 3:1. 

Все пак в добавеното време Люис Хол върна интригата след отличен удар от двайсетина метра, но до края Свраките не успяха да стигнат до равенството. 

Манчестър Юнайтед – Нюкасъл    3:2

1:0    Мейну 31
1:1    Гордън 49
2:1    Диало 57
3:1    Хьойлунд 84
3:2    Хол 92

Манчестър Юнайтед: Онана, Уан-Бисака, Каземиро, Еванс, Дало, Мейну (82 Мартинес), Амрабат, Диало (82 Рашфорд), Мактомини, Гарначо (82 Хьойлунд), Фернандеш
Нюкасъл: Дубравка, Трипиър (63 Шер), Крафт, Бърн, Хол, Лонгстаф (77 Барнс), Гимараеш, Андерсон (63 Жоелинтон), Мърфи (63 Алмирон), Гордън, Исак