Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер приема спокойно похарчената солидна сума за Месут Йозил.

Французинът, който от 8 години не е печелил трофей и се раздели с играчи като Сеск Фабрегас и Робин ван Перси напоследък, похарчи 50 милиона евро за германския национал, с което зарадва феновете и показа, че наистина е готов да инвестира в силни футболисти.

„Разбира се, че да похарчиш толкова голяма сума, е сериозна отговорност. Аз обаче нямам проблеми и се чувствам добре по отношение на дадените пари, просто защото имахме финансовата възможност да направим подобно нещо“ заяви Венгер пред официалния сайт на клуба.

Йозил се включи отлично в тима след идването си на „Емиратс“ и помогна за силното начало на кампанията и това Артилеристите да бъдат на първо място след 7 кръга.

„Преди не можехме да си позволим подобно нещо, тъй като нямахме необходимите средства. С построяването на новия ни стадион и идването на него през 2006-а за мен най-важното бе да не фалираме. Първите години бяха трудни и това обяснява защо загубихме някои важни играчи“.

„Сега обаче сме в много добра финансова позиция и аз, повече от всеки друг, искам в отбора да идват силни играчи и ако трябва да похарчим сериозни суми, за да се случи това, ще го направим“ добави той.

„Това обаче не означава промяна в нашата политика и че ще привличаме скъпи футболисти. Аз наистина искам тук да идват някои от най-добрите футболисти в света, но основата ни трябва да бъде създадена в клуба и тя трябва да бъде 60-80% от играчите. В основата на клуба трябва да бъдат играчи като Уилшър, Рамзи и Гибс“ каза още Венгер.