Джак Уилшър спечели отличието за гол на месец октомври за гола си срещу Норич.

В анкетата на предаването мач оф дъ дей на ББС цели 50 процента от феновете гласуваха за гола на Уилшър. Попадението бе изящна отборна комбинация на едно докосване, при което във финалната фаза топката не докосна земята.

На второ място остана шедьовърът на Пайтим Касами срещу Кристъл Палас, при което той почти повтори знаменитото изпълнение на Марко ван Бастен. За него гласуваха 28 процента.

С това обаче се изчерпват добрите новини за Джак Уилшър за феновете на Арсенал. Той има контузия в глезена и почти със сигурност ще отпадне за гостуването на Борусия Дортмунд от Шампионската Лига.

Уилшър е получил контузията в четвъртък по време на тренировки и отпадна от групата за мача с Ливърпул. На пресконференцията след мача Арсен Венгер заяви, че глезенът на Уилшър е "възпален". Вестник Мирър обяснява, че халфът е изкълчил глезена си и е под съмнение дори за гостуването на Манчестър Юнайтед следващия уикенд.

Все пак най-големите страхове на феновете на Арсенал са облекчени, тъй като става дума за левия глезен на Уилшър, а не за десния, заради който той бе извън игра 17 месеца.

Класация гол на месеца:

1. Джак Уилшър 50%
2. Пайтим Касами 28%
3. Даниел Стъридж 8%
4. Рейвъл Морисън 3%
5. Луис Суарес 3%
6. Аарън Рамзи 2%
7. Вилиан 2%
8. Фабио Борини 2%
9. Джонатан де Гузман 1%
10. Стив Сидуел 1%