Германският шампион Байерн Мюнхен ще получи сериозна конкуренция за подписа на Алексис Санчес от стар познайник, пише вестник "Мирър". 

Става дума за бившия треньор на баварците Пеп Гуардиола, който ще се опита чилиеца да премине на стадион "Етихад". Както е известно, Арсенал не иска да продава нападателя на пряк конкурент и затова предпочита да стигне до сделка с баварците.

Големият проблем пред Байерн са космическите финансови изисквания на стрелеца. Клубът е готов да му дава 13 милиона евро годишно, а той иска почти два пъти повече - 25 млн. евро.

В същото време "гражданите" са сред челниците по заплати в света и нямат проблеми с мераците на Алексис. Твърди се, че самият футболист е готов да отиде в Манчестър, защото хем ще играе в Шампионската лига, хем ще получава желаното от него възнаграждение.

Друго голямо предимство на Сити пред Байерн е, че Пеп се познава отлично с южноамериканеца от съвместния им престой в Барселона. В края на миналата година каталунецът се изказа много ласкаво за бившия си възпитаник.