Суперзвездата на Барселона Лионел Меси все пак замина за Казан, където в сряда каталунците срещат местния Рубин във втория си мач от Шампионската лига.

На самолета, който ще пристигне в руския град по-късно тази вечер, се качиха общо 19 играчи, но все още обаче не е сигурно, че аржентинецът ще вземе участие в двубоя.

Причината разбира се е контузията в десния гледен от мача с Атлетико Мадрид. Все пак футболистът се възстановява по-бързо от очакваното, но едва в последния момент лекарския екип ще прецени дали да му даде разрешение да вземе участие.

На този етап по-вероятно е Меси да не играе или в най-добрия случай да бъде на пейката. Условията в Казан се очаква да бъдат доста неприятни, така че няма нужда да се рискува с включването на аржентинеца. Утре вечер се очаква да стане окончателно ясно дали ще играе или не.

Другата новина е свързана със завръщането на Ерик Абидал, който пропусна последните 2 мача на каталунците по лични причини.

Ето и групата от 19 футболисти на Барса: Валдес, Пинто, Дани Алвеш, Пике, Пуйол, Милито, Максуел, Абидал, Бускетс, Масчерано, Кейта, Шави, Иниеста, Тиаго, Жефрен, Педро, Боян, Вия, Меси.