Може би защото живее там, или може би защото има доста приятели, които са испански национали, но аржентинската звезда Лионел Меси посочи Испания като един от отборите, които той иска да избегнат на Мондиал 2018 при жребия за груповата фаза.

"Не бих искал да се изправя срещу Испания, които са сред възможните съперници за жребия за групите на Световното първенство. Заради всичко, което имат като оръжия на терена, аз предпочитам да ги избегнем. Те са невероятно труден съперник",  заяви Лео Меси в интервю за телевизия TyC.

Испания, Световен шампион от 2010-а година, ще бъде във втора урна за жребия заедно с Англия, Колумбия, Мексико и Уругвай. Церемонията ще се състои на 1-и декември в Москва. Четирикратният световен шампион Италия, който все още не се е класирал и за да се случи това, ще трябва да елиминира Швеция в два мача, ще допълни по-горе посочената компания, ако стигне до финалите.

В топ 8, според разпределението на урните, са първите седем отбора от ранглистата на ФИФА- Германия, Бразилия, Португалия, Аржентина, Белгия, Полша и Франция, както и домакините от Русия. Меси, който като капитан успя да заведе Аржентина до финала на Мондиал 2014 в Бразилия, определени "Испания, Бразилия, Германия и Франция като най-сериозните претенденти за световната титла".