Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е направил доста рисков залог. Нападателят се е хванал на бас със своите съотборници, че ще завърши сезона като голмайстор в Примера дивисион, пише британското издание "Експрес". 

Португалецът има едва 1 гол в 11 кръга в Ла Лига, докато големият му конкурент Лионел Меси е с 12 попадения. Роналдо се е обзаложил с двама от футболистите на "белия балет", като в облога има и заложени пари, но имената на играчите все още са неизвестни. 

Заложените пари ще отидат за благотворителна организация, по избор на футболиста. Роналдо е повече от уверен, че съвсем скоро ще приключи головата му суша в първенството и ще навакса изоставането от 11 гола. В Шампионска лига португалецът няма този проблем, като за 4 срещи има 6 попадения. 

Междувеременно асът на Реал започна атака към друга класация, която е нетипична за него. Роналдо не отбеляза гол във вратата на Лас Палмас при победата с 3:0 в последния кръг на Примера дивисион, но прати в историята пореден рекорд на "белия балет".

Португалецът много искаше да отбележи и видимо се изнерви от това, че не успя. В крайна сметка обаче нападателят подаде на Иско, който оформи класическия резултат в 74-ата минута.

Това беше асистенция номер 84 за Кристиано с екипа на Реал Мадрид и той изпревари по този показател легендата Раул, който има 83. Резултатът му е и най-добрият за футболист на Реал в последните 25 години.