Треньорът на Барселона Ернесто Валверде прие философски съдийската тесла, която лиши каталунците от възможността да търсят трите точки срещу преследвача си Валенсия в дербито на кръга, завършило 1:1.

През първата част водената от Игнасио Виянуева съдийска бригада не зачете редовно попадение на Лионел Меси и "блаугранас" трябваше да се борят за точката, която дойде с гола на Жорди Алба в края на мача.

"Всички сме единодушни, че в такива ситуации, в които топката е преминала голлинията, съдиите се нуждаят от помощ. Не става дума за рефериране на съдиите, но все още има моменти, в които топката минава голлинията и това остава незабелязано. Всички виждаме очевидното", коментира Валверде.

"Също така има и моменти в наша полза, като в мача с Малага, когато топката излезе извън терена точно преди гола ни. Никой не знае какво щеше да стане, ако нашият гол беше зачетен. Може би той щеше да ни даде голямо предимство. За нас няма значение какво се коментира относно стила ни на игра.Искаме да доминираме и да владеем топката. Има моменти, в които имаш повече късмет от други", добави специалистът.