Българските баскетболисти изпуснаха първата възможност да се класират за европейското първенство през 2015 година.

Тимът на Тити Папазов падна в Талин от Естония с 49:61 и след като бе победил само с 3 точки в София, радостта от класирането за турнира бе за домакините.

Българите играха неорганизирано и след като изостанаха още в началото, в нито един момент не успяха да се върнат в двубоя. Догодина те ще имат нов шанс за класиране в редовните квалификации за надпреварата.

Началото на нашите бе много лошо. Домакините дръпнаха с 13:3 в първите 4 минути, след като играта в атака на нашите не вървеше.

След първите 10 минути авансът достигна до 25:10, с което на практика домакините си осигуриха комфортна преднина. Те продължиха да играят здраво в защита и разликата се запази във втората част, като на почивката резултатът бе 39:24.

Скоро след паузата естонците дръпнаха с 20 точки, но в края на периода нашите се приближиха до 37:49, с което притесниха малко съперника. Разликата обаче така и не бе намалена под 10 точки, а след няколко пропуска на нашите в атака окончателно стана ясно, че този мач ще бъде загубен.

Калоян Иванов завърши с 13, а Божидар Аврамов с 10 точки за България, но отборът успя едва в 29,6% от стрелбите си от игра, като от тройката успеваемостта бе 5 от 24. Отново имахме предимство в борбите с 45-35, но това не бе достатъчно.