Баскетболистите на Белгия се опънаха сериозно на фаворита Сърбия, но все пак загубиха с 69:76 в мач от втората фаза на европейското първенство.

Така белгийците влошиха показателите си до 0-3 и имат само теоритични шансове да продължат напред, докато с 3-0 сърбите докосват 1/4финалите.

Балканският състав обаче доста се поизмъчи, докато спечели. Зоновата защита на противника измъчи тима на Душан Ивкович, който повече от 3 минути не вкара точка в началото, а получи 8.

Все пак още до края на периода сърбите излязоха напред, но в следващите минути така и не се откъснаха. Това се случи в последната част, когато натрупаха аванс от 9 точки.

Белгийците обаче се върнаха в двубоя, като намалиха изоставането си до 3 точки. Тройка на Богданович 49 секунди преди края отвори преднина от 6, но Аксел Ервел вкара два фаула, а след това Ван Росом пропусна от далечна дистанция и това бе краят. Ненад Кръстич завърши със 17, а Стефан Маркович добави 15 точки за успеха на Сърбия.

В друг мач от втората фаза Латвия помете Украйна с 85:51. Балтийците вкараха изключителните 58,6% от стрелбите си от игра, като нанизаха 15 тройки от 29 опита и съперникът им нямаше отговор.