Както и вчера срещу Литва, и днес Италия се издъни в първите минути на последната четвърт и загуби нов мач на европейското първенство по баскетбол.

Адзурите паднаха този път от Украйна с 58:66 в битка за класиране от 5-о до 8-о място. Триумфът осигури класиране на украинците за първи път в историята им на световно първенство, което ще се проведе догодина в Испания и това е огромен успех за отбора, воден от Майк Фратело.

Италианците ще имат още един шанс да спечелят визи за Мондиала, тъй като и 7-ата позиция ще им даде право да участват на този форум. Техен съперник ще бъде Сърбия, а Украйна и Словения ще играят за 5-о място.

След равностойни 3 части, в които никой от двата тима не дръпна с повече от 6 точки, италианците останаха без точка за 5 минути в последната четвърт, което помогна на съперника им да направи серия от 8:0 и да поведе с 59:48.

Както и вчера, щурмът на Скуадрата направи мачът интересен, като минута преди края при 58:63 тимът на Андреа Пианиджани открадна топката и направи бърза атака, но Вячеслав Кравцов заби 6-ия си чадър в мача срещу Андреа Чинчарини и така гарантира триумфа.

Юджийн Джетър наниза 20 точки за победителите, а Пиетро Арадори вкара 15 за Италия, но адзурите успяха едва в 32% от стрелбите си и при това положение не можеха да се надяват на успех.