Оклахома Сити Тъндър получи удар по-малко от месец преди старта на новия сезон в НБА, след като стана ясно, че Ръсел Уестбрук ще пропусне първите няколко седмици от кампанията.

Баскетболистът е претърпял артроскопия на дясното коляно, така че няма да играе в първите 5-6 седмици, като най-вероятно ще се завърне в средата на декември.

Гардът бе опериран през май заради увреден менискус, но след като се оказала, че коляното му продължава да се подува, лекарите взели решение за нова интервенция, при която било установено, че проблемът е възникнал заради един от шевовете при първата операция.

„Ръсел се справяше страхотно по време на рехабилитацията, но когато се оказа, че има проблем и коляното му оттича, взехме решение да се подложи на нова операция“ заяви генералният мениджър Сам Прести.

Уестбрук записа по 23,2 точки и 7,4 асистенции през миналата кампания, така че със сигурност ще липсва на Гръмотевиците. Интересно е, че в първите си 5 сезона в Лигата той не бе пропуснал нито един двубой, но сега ще трябва да гледа отстрани как ще се справят съотборниците му без него. В негово отсъствие титулярен плеймейкър ще бъде Реджи Джаксън.