Баскетболистите на ЛА Клипърс си върнаха домакинското предимство в битката с Голдън Стейт.

Загубили първия мач у дома, те спечелиха първото си гостуване в Оуклънд и след 98:96 поведоха с 2-1 успеха. Мач №4 отново е в залата на Уориърс.

Тимът от Лос Анджелис бе спечелил предишния сблъсък с 40 точки, но сега трябваше да трепери до самия край, въпреки че бе напред през повечето време, включително и с 18 точки в третата част.

В края обаче домакините се разиграха, а Стеф Къри, който като цяло нямаше ден и бе добре пазен като остана с 16 точки и 15 асистенции, наниза 2 поредни тройки в последните секунди и приближи отбора си до 96:97.

Крис Пол пропусна веднъж от линията и даде шанс на Голдън Стейт 8 секунди преди края. Къри получи, но малко прибърза в опита си от далечна дистанция, като от трудна позиция топката дори не докосна ринга.

Домакините искаха нарушение на Пол в ситуацията и изглеждаше, че такова наистина има, но реферите замълчаха, може би за да компенсират грешката си в полза на Голдън Стейт в края на първия мач.

„Определено предизвиках достатъчно сериозен контакт. Това движение със стъпка назад владея много добре и определено не бих стрелял еърбол, ако не съм фаулиран“ каза Къри след мача.

Блейк Грифин вкара 32 точки за победителите, ДеАндре Джордън се отчете с 14 и 22 борби, а Пол се отчете с 15 точки и 10 асистенции, въпреки че игра с температура.