Кармело Антъни реши да остане в Ню Йорк Никс и да подпише дългосрочен договор с отбора, в който игра в последните 3 сезона и половина.

Крилото, което стана свободен агент и обмисляше да премине в ЛА Лейкърс, Чикаго, Далас и Хюстън, се врече във вярност на тима от Голямата ябълка.

„Моят град, моето сърце“ написа той в Туитър. „Тази организация ме подкрепяше и аз искам да остана тук и да постигна успехи. Желанието ми е да работя с Фил Джаксън, който знае как да изгражда печеливши отбори“ добави той.

Счита се, че договорът му ще бъде за 5 години срещу астрономическите 129 милиона долара. Баскетболистът обаче е уверил Фил Джаксън, че е готов да подпише и срещу по-малка сума, ако с това помогне за изграждането на състав претендент за титлата.

„След три месеца на слухове е спекулации относно бъдещето на Кармело Антъни, ние сме щастливи да обявим, че в негово лице разполагаме с крайъгълния камък около когото да градим тима и с него споделяме еднаква визия за бъдещето“ заяви президентът Джаксън.

„След като имах честта да играя с някои от най-великите баскетболисти, сега съм развълнуван, че ще имам възможност да работя с Кармело. Това са вълнуващи времена за отбора и съм сигурен, че заедно ще изградим нещо специално“ заяви новият треньор Дерек Фишър.

Антъни има средно по 25,3 точки, 6,5 борби и 3 асистенции средно на мач в кариерата си, но само веднъж досега стигна до финал в конференцията – с Денвър през 2009-а.