Договорът на ЛеБрон Джеймс с Кливланд Кавалиърс е за 2 години, съобщи ESPN. За периода той ще получи 42 милиона долара. 

Най-голямата звезда официално се завърна в бившия си тим, като според информациите е решил да се обвърже за по-кратък период, защото за сезон 2016-17 влиза в сила нов договор за телевизионните права, който се очаква да даде възможност за още по-добри контракти на играчите и тогава Кралят ще преподпише срещу по-добра сума. 

„Не можем да бъде по-щастливи от това да приветстваме ЛеБрон Джеймс у дома. Той ни каза, че иска да завърши кариерата си при нас и ние сме силно развълнувани, защото знаем, че така можем да постигнем целите, които имаме. Нямаме търпение да започнем да работим” заяви генералният мениджър на Кавалерите Дейвид Грифин. 

Иначе веднага след  като обяви, че се завръща в Кливланд, ЛеБрон замина за Бразилия, където тази вечер ще гледа финала на световното първенство. Звездата обаче не прогнозира кой ще спечели титлата. 

„Смятам, че като цялостно погледнато Германия разполага с по-добър отбор. От друга страна Аржентина има един от най-добрите, ако не и най-добрият играч в света – Меси. Надявам се, че ще бъде вълнуващ сблъсък” коментира играчът по време на промоционална обиколка.