Баскетболистите на ЛА Клипърс си гарантираха, че ще имат домакинско предимство поне в първия кръг от плейофите. 

Те победиха Финикс със 112:101 и приключиха с баланс 56-26, като ще стартират елиминациите под №3 в подреждането. Ако Хюстън и Сан Антонио загубят последните си мачове, тогава калифорнийци ще са №2. Със сигурност обаче те няма да играят с Голдън Стейт поне до финала в конференцията. 

Крис Пол вкара 22 точки за успеха, а Блейк Грифин добави 20 за успеха, който бе ясен и предвид факта, че Сънс имаше само 8 здрави играчи. На почивката резултатът бе 69:43 за гостите и всичко бе ясно. Финикс приключва редовния сезон с показатели 39-43. 

На Изток Бостън си гарантира място №7 и сблъсък с Кливланд в първия кръг, след 95:93 срещу Торонто. Точна стрелба на Джей Краудър от крилото осигури триумфа в самия край. Загубата означаваше, че Раптърс ще играят с Уошингтън в първия кръг на плейофите. 

В другия мач Индиана запази шансове да се класира след 99:95 след 2 продължения срещу Уизърдс. Така при победа в Мемфис тази нощ или загуба на Бруклин, Пейсърс ще играят в плейофите. Ако обаче те загубят, а Нетс победят, тогава радостта ще бъде за тима от Голямата ябълка.