Феновете на Чикаго чакаха 3 години, за да видят Дерик Роуз отново в плейофите и с подобна игра на звездата със сигурност са оптимисти. 

Гардът наниза 23 точки и изведе Биковете до победа над Милуоки със 103:91 в мач №1 от елиминациите. Вторият мач отново е в „Юнайтед Сентър“. 

Джими Бътлър завърши с 25 точки, но Роуз бе центъра на вниманието, като атакуваше безстрашно и накара привържениците на отбора да скандират „МВП, МВП". 

„Когато си на паркета трябва да изчистиш съзнанието си. Необходимо е да си уверен и да вярваш в себе си“ заяви Роуз, който получи първата си тежка травма именно в двубой от елиминациите срещу Филаделфия през 2012-а. 

Крис Мидълтън водеше Бъкс с 18 точки, но домакините контролираха двубоя и не бяха затруднени, за да стигнат до триумфа. 

Също на Изток Уошингтън отмъкна домакинското предимство на Торонто след 93:86 след продължение. Уизърдс ще гостуват в мач №2 , но вече са фаворити, за да продължат напред. 

Гостите пропиляха аванс от 15 точки в последната част, но в продължението вкараха първите 7 точки и стигнаха до триумфа. Пол Пиърс напомни за себе си с 20 точки, 5 от които в добавеното време. 

Домакините нямаха ден в стрелбата, като ДеМар ДеРозън бе 6 от 20 за 15 точки, Кайл Лаури бе 2 от 10 (7), а Терънс Рос реализира само 3 от 11 (6).