Джеймс Хардън държеше топката и съдбата на мач №2 от серията с Голдън Стейт в ръцете си. И видя как победата се изплъзва. 

Брадатият гард взе грешно решение в края на двубоя и Уориърс надвиха Хюстън с 99:98, за да поведат с 2-0 в серията, която сега ще се премести за два мача в Тексас. 

Хардън изигра феноменален мач, като завърши с 38 точки, 10 борби и 9 асистенции, но Стеф Къри наниза 33 за домакините, които имат комфортен аванс, макар и да спечелиха двата мача общо с 5 точки. 

Сблъсъкът бе крайно интересен, тъй като във втората част домакините дръпнаха с 49:32, но гостите затвориха периода със серия от 23:6 и заличиха бързо изоставането си. 

В последната четвърт Голдън Стейт успя да се откъсне и 1 минута и 39 секунди преди края поведе с 98:90. Хардън обаче върна Ракетите в двубоя и те се приближиха до 98:99 33 секунди преди сирената. 

Харисън Барнс пропусна за домакините в края на атаката, а Хардън взе борбата и тръгна напред. Имаше условия за бърза атака и Кевин Макхейл реши да не взима таймаут. Стигайки до границата за 3 точки, Хардън неочаквано реши да подава към Дуайт Хауърд. 

Така бе загубено ценно време, а след като получи топката обратно, той вече бе затворен от Къри и Томпсън. Стеф протегна ръка и изби топката от ръцете му и при създалата се ситуация времето изтече, без да успее да стреля. 

„Просто съм бесен и разочарован да загубим мача по този начин” заяви Хардън след двубоя, чийто тим загуби за 6-и път поред  през сезона от Уориърс.