Баскетболистите на Кливланд Кавалиърс гледат уверено към финала в НБА. ЛеБрон Джеймс и компания спечелиха и второто си гостуване срещу Атланта и след 94:82 поведоха с 2-0 в серията, като в следващите два двубоя ще бъдат домакини. 

Мачът бе оспорван само през първото полувреме, след което всичко за Ястребите приключи още в третата част, когато разликата се вдигна солидно. Гостите преодоляха и липсата на Кайри Ървинг, който не игра заради проблем в коляното. 

За разлика от първия мач, този път Кливланд започна уверено, докато домакините изглеждаха притеснени.  Гостите отвориха аванс от няколко точки и въпреки че бяха настигнати, се оттеглиха с преднина от 26:21 след първата четвърт. Във втората разликата стана 10 точки при 35:25, но Ястребите нанизаха 8 поредни точки, за да стопят пасива си. 

Точна стрелба от дистанция помогна на Кавалиърс да запазят аванса си, като те отбелязаха 7 тройки за първото полувреме. ЛеБрон Джеймс пък вкара 17 точки в тези две части и отборът му имаше аванс от 54:49 след тях. 

Кливланд реши нещата в третата част, когато след няколко тройки и добра игра атака, успя да поведе със 78:58. Авансът преди посления период бе 18 точки, но в него не се случи нищо, защото Ястребите отново не успяха да полетят. 

ЛеБрон Джеймс се отчете с 30 точки, 11 асистенции и 9 борби за победителите, а този път Иман Шъмпърт бе човекът, който му помогна с 16 точки, от които 4 тройки. Гостите реализираха 12 опита от далечна дистанция, а освен това спечелиха отново борбата под двата коша с 47-39, като Тристан Томпсън овладя 16 топки, от които 5 в нападение. 

За Атланта резервата Денис Шрьодер вкара 13 точки, а на тима не помогна и изненадващото участие на ДеМари Каръл, който стартира, макар че в предишния мач изглеждаше, че е получил сериозна травма в коляното. Стрелбата на домакините от дистанция отново бе лоша – 6 успешни от 26 опита и всичко това поставя отбора в безизходно положение.