Още един ключов играч на Сан Антонио Спърс обяви, че ще носи екипа на отбора и през следващия сезон. 

След Тим Дънкан това направи и Ману Джинобили, който ще играе за Шпорите за 14-а поредна кампания. „Щастлив съм да обявя, че се завръщам през новия сезон“ заяви баскетболистът, който ще навърши 38 години след 3 седмици, в Туитър. 

Макар и напоследък показателите на аржентинеца да спаднаха, той остана важна част от отбора и със своя опит със сигурност ще бъде полезен в стремежа към шестата титла. 

Идването на ЛаМаркъс Олдридж в тима от Тексас явно е накарало Джинобили да вземе решение за 14-и пореден сезон да играе в НБА. Той има средно по 14,3 точки на мач в кариерата си, макар че през последната кампания регистрира спад до 10,5 точки на двубой. 

Така голямото трио на отбора в лицето на Дънкан, Джинобили и Тони Паркър, отново е на линия и заедно с Олдридж, Кауай Ленърд и Дани Грийн отборът без съмнение ще насочи вниманието си към трофея „Лари О’Брайън“. 

Още един играч е на път да направи тексасци още по-силни, тъй като се твърди, че опитният Дейвид Уест е приел да играе за Шпорите срещу само 1,5 милиона долара, след като отказа 12 милиона, за да остане в Индиана.