Легендите на баскетбола Хакийм Олайджуон и Дикембе Мутомбо отново облякоха екипа и се появиха за кратко в двубоя между Африка и Света, който се игра в Йоханесбург и бе първият с играчи от НБА на Черния континент в историята. 

Двамата се появиха във втората четвърт, като 52-годишният Олайджуон напомни за себе си, като реализира пазен от Никола Вучевич, с класическо обръщане и изтегляне назад, единствените си две точки в мача. Мутомбо не успя да вкара, но това не бе важно. 

Важното бе, че най-силната баскетболна лига в света, успя да обедини много хора чрез играта, като приходите от двубоя отидоха за благотворителност. Света успя да спечели двубоя със 101:97. 

„Това бе едно от най-забележителните преживявания, които съм имал. Казах на Мечтата (Олайджуон), че ако сега се движи така, просто не мога да си представя какво е правел в пика от кариерата си“ заяви Крис Пол, впечатлен от Хакийм. 

Двубоят естествено бе изпълнен със забивки и атрактивни изпълнения, като отборът на Африка успя да поведе с 58:38 малко след почивката. Разликата бе 15 точки преди старта на последния период, който обаче започна със серия от 12 поредни точки за Света, който успя да отвори аванс от 10 и да стигне до победата. 
 
Брадли Бийл от Уошингтън Уизърдс бе най-резултатен за победителите с 18 точки, а Крис Пол добави 12, от които 3 поредни тройки за по-малко от 2 минути в третата част. Янис Антетокубо (Милуоки) водеше Африка с 22, а Луол Денг (Маями) вкара 20.