Предстоящият сезон в НБА, може да бъде последен за суперзвездата на ЛА Лейкърс Коби Брайънт. 

Баскетболистът призна, че има вариант да прекрати кариерата си, макар и още да не е напълно сигурен, че това ще се случи. 

Петкратният шампион има сериозни проблеми с контузии през последните два сезона, от които пропусна 123 от 164 мача и това увеличи слуховете, че може да прекрати кариерата си. 

Коби ще навърши 37 години след по-малко от 3 седмици, като има договор за още един сезон с Езерняците, за който ще получи 25 милиона долара. 

„Все още нищо не е сигурно. Дали това може да е последният ми сезон? Абсолютно. Трудно е да се вземе подобно решение. Играчите, с които съм говорил обаче ми казват, че когато дойде момента ще разбера“ сподели Брайънт в интервю за Yahoo.com. 

„Така или иначе за мен нещата са прости. Или ми харесва да играя и да мина през всичко това, или не. Ако вече не ми се играе ще спра. Мисля обаче, че това ще стане ясно след сезона. Преди него трудно бих решил. Сега се чувствам добре, здрав съм, а това е много важно“ добави гардът, който очаква с нетърпение сезона, след като калифорнийци се подсилиха с Рой Хибърт, Брандън Бас и Лу Уилямс, а под №2 от драфта избраха Д’Анджело Ръсел. 

„Мисля, че в отбора има баланс между младост и опит. Разполагаме с талантливи играчи на различни позиции, но няма как да се каже, дали парчетата от пъзела ще се подредят правилно. Със сигурност обаче можем да се класираме за плейофите“ каза още Брайънт.