Националът Александър Везенов заяви при официалното си представяне като баскетболист на Барселона, че иска да спечели много титли с каталунците.

20-годишният играч подписа договор с клуба за четири години, а заедно с него беше представен и Самардо Самюълс.

"Много съм доволен, че съм тук. Барселона е много голям отбор и това е сбъдната мечта за мен. Ще дам всичко от себе си, за да спечелим много титли. Когато играеш в Барса, усещаш напрежението всеки ден".

"Искам да докажа, че заслужавам да съм част от такъв клуб. Всеки път ще давам най-доброто от себе си", бяха първите думи на Везенков при представянето му в "Палау Блауграна".

"НБА е мечтата на всеки баскетболист по света, но в момента желанието ми е да печеля с новия ми отбор. Може би за в бъдеще ще имам по-голям шанс там", добави националът, който ще играе с №16 на гърба си.

Генералният директор на каталунците Жоан Креус, който успя да убеди Везенков да избере испанския колос, пък заяви: "Везенков има баскетбола в кръвта си. Въпреки своята младост той вече има изиграни доста минути, а в последния сезон дори стана MVP на Гърция", заяви шефът в клуба.

Последните четири сезона 206-сантиметровият Везенков прекара в Арис Солун, където стана играч на сезона, а в предните три години неизменно беше избиран за най-добрия млад играч на лигата. Той е първият български баскетболист, който ще играе в Барселона.